Urusniaga dengan yakin , senang dan tenang.

Percaya Perodua

Afif Yatid

Mula menjadi seorang jurujual Perodua pada tahun 2013 Seorang graduan Teknologi Maklumat dari Universiti Malaya. Selain daripada menjadi jurujual perodua Afif juga adalah seorang trainer dalam subjek Sales.               Hp : +60192264236 email: m.afifyatid@gmail.com 

Pengalaman Indah

Dari tahun 2013 sehinggalah sekarang ini. Saya telah berkongsi banyak pengalaman yang manis dari pelanggan-pelanggan saya semasa kali pertama mendapat kereta

"Ingin tahu apa dokumen yang diperlukan untuk buat loan kereta ? "

wassap icon
0192264236

En Sufian seorang guru pelajaran Islam sekolah menengah. Juga seorang peniaga susu Abyad dan pemain futsal yang aktif.

Sufian Swaimi

" Saya survey banyak sebelum beli kereta tapi akhirnya saya beli dengan orang yang paling saya percayai. 2014 saya dah beli sebiji Myvi 2018 saya beli pula Alza dua-dua dengan percayaperodua.com saya memang berpuas hati.

"Ingin tahu bank mana % paling rendah ? "

wassap icon
0192264236

Mr Lim Leong Tian

Mr Lim seorang pesara. Membeli kereta untuk kegunaan keluarga. Seorang mantan GM di syarikat Jepun. Belajar di Jepun dan boleh berbahasa Jepun.

Mr Lim Leong Tian

"I bought this car from Afif . He is professional and keeps to his words. I was under pressure to get this car as soon as possible. Other people said it will take about 3-6 months. Afif said he could get the car in faster.I was surprised that he got it in 6 weeks. I was very happy and it was a pleasant experience to get a car from him.

"kalau saya mahu beli cash bagaimana proses dia?"

wassap icon
0192264236

Mr Jezrael adalah seorang assistant manager di sebuah hotel di Ampang. Dia mahir berbahasa Inggeris , Melayu dan Cina. Pada masa lapang Jezrael menunggang Ducati monsternya.

Mr Jezrael Raymond

"The process was flawless. The second day the bank called and the third day the loan was approved. The process of getting the loan was very fast. It was effortless. The service was fantastic. I will recommend to all my friends who want to buy Perodua"

"Apa rebate bulan ni ?"

wassap icon
0192264236

En Luqman seorang peniaga barang emas yang berjaya.Luqman minat sukan bina badan dan tinju.

En Luqmanul Hakim

" Saya baru dapat kereta Myvi 1.5 SE warna biru . Memang terbaik , perjalanan pun senang . Layanan VVIP . Afif is the best salesman in the world ! Terbaik ! "

"Apa dokumen yang diperlukan?"

wassap icon
0192264236

Jee

Jee adalah seorang pramugari di Air Asia. Jee seorang yang friendly dan baik hati. 

Cik Jee

" This is my first car . For me susah nak dapat the first car. To me Afif banyak tolong . He is the best! Thank you Afif "

"Selepas saya bagi dokumen berapa lama baru boleh dapat kereta?"

wassap icon
0192264236

Mr Shamir Hameed

Mr Shamir bekerja dengan satu syarikat besar di dalam bidang “retail” dan “distribution”. Shamir adalah seorang graduan Australia

Mr Shamir Hameed

"I knew him through word of mouth that is already a good start.Dealing with him is very smooth and easy because he is honest . He is very detail about what we will be expecting in a few weeks or so . It was easy to get hold of him whenever i needed him . Whenever I ask him about the car and the process he is able to answer me. I thought it was a good experience with the whole process from the start to booking it to receiving it .I will recommend Afif to my friends and family because he is very easy to deal with and very detailed and the whole process was smooth. "

"Apa beza Myvi G , H dan Advance? "

wassap icon
0192264236

En Nain Mazlan

En Nain bekerja di syarikat majalah elektronik.Seorang happy go lucky dan suka membantu orang. 

En Nain Mazlan

"I am a happy customer not just because he is my friend. After a year I bought the car . Afif called me and ask how I was and how's the car. I am happy with Afif's after sales service. Whenever there is a problem Afif takes the initiative to sort it out for me. Afif also helps me to renew my road tax and insurance too. I highly recommend Afif to everyone.I am happy customer , seriously you won't be disappointed"

"Berapa harga kereta ni? "

wassap icon
0192264236

En Hilmi Yusof

En Hilmi adalah seorang pengusaha tempat percutian di Royal Belum , founder kepada Almari Cantek dan seorang soft skilss trainer. 

En Hilmi Yusuf

"pengalaman saya dengan Afif , sebelum saya jumpa dia saya tak tahu macam mana saya nak uruskan kereta lama dan dapatkan kereta baru. Kereta lama tu agak terbiar so ada banyak proses yang saya kena buat.Sangat membebankan saya. Saya jumpa Afif segala urusan saya jadi sangat mudah . Dia uruskan kereta lama dan dapatkan kereta baru. Yang paling best prosesnya sangat cepat dan mudah. Sebelum saya jumpa Afif saya ada buat survey tentang kereta harga trade in kereta saya. Harga saya dapat masa tu saya dah puas hati. Tetapi bila saya tanya Afif dia bagi harga lebih RM 2000.00 lagi . Saya strongly recommend Afif pada sesiapa yang hendak kereta baru. Servis dia memang terbaik!"

"Ada buat trade in kereta lama?"

wassap icon
0192264236

Pn Zaida

Pn Zaida adalah seorang suri rumah. Pn Zaida juga ada buat perniagaan tudung .

Pn Zaida

"Deal dengan Afif senang mudah , cepat dan pantas. Proses pun tak lama. Takde masalah. Lepas dapat kereta , Afif pun still contact. If nak cari kereta lagi cari Afif . Senanglah deal dengan Afif "

"Nak letak downpayment berapa?"

wassap icon
0192264236

En Firdaus Salleh

En Firdaus seorang Real Estate Ejen. Seorang yang soft spoken dan bersahaja.

En Firdaus Salleh

"Sangat senang , laju dan boleh dipercayai. Dapat semua free gift banyak pulak tu! Saya sangat gembira "

"Boleh buat full loan? "

wassap icon
0192264236

En Nain seorang executive sales and martketing di sebuah syarikat E-zine. Seorang yang pandai bergaul dan berkeyakinan.

En Nain Mazlan part 2

"I tanya salesman lain diaorang tak boleh jawab. Thanks to Khairul dia recommend Afif . I ask Afif dia straight to the point. I tanya apa-apa dia straight to the point . Pendek cerita I dapat my car in 6 days. I can't be anymore happier . Everything was smooth . I was quite surprise ada after sales service rupanya. Afif telefon I dia ada bagi hadiah . Dia tanya ada apa lagi masalah. Dia jelaskan macam mana to service my car properly , how to process the payment with the bank . He keeps calling and ask how are you Nain and how's the car. So far there is no problem with the car. Afif thanks a lot man "

"Gaji basic kena berapa? "

wassap icon
0192264236

Cik Syuhada adalah seorang graduan universiti. Dia juga mempunyai pelbagai perniagaan termasuk perniagaan kereta sewa dan kedai pakaian.

Cik Noor Syuhada

"Encik Afif ni kawan saya yang recommend. Semua smooth , encik Afif memang cepat respond wassap . Saya ni dari Kajang Encik Afif sanggup datang amik kami amik 2 kereta. Free gift tip top GPS tracker. Saya memang puas hati. Saya sangat recommend untuk semua di luar sana untuk contact Encik Afif untuk dapatkan kereta baru anda"

"Kalau buat business nak document apa? "

wassap icon
0192264236

Puan Alina adalah seorang guru Bahasa Melayu untuk sekolah menengah. Puan Alina juga adalah seorang specialist kerana Puan Alina adalah pemeriksa kertas SPM untuk Bahasa Melayu. Suaminya Abg Sham adalah seorang trainer motivasi. 

Pn Alina Deraman

" Afif is the best car salesman in the world! "

"Proses loan biasa berapa lama?"

wassap icon
0192264236

Fad adalah seorang animator . Fad adalah seorang abang yang penyayang dan boleh berbahasa Mandarin. 

En Fad Sazali

"Saya kenal Afif dari seorang kawan di driving school. Layanan Afif ni dari awal sampai dapat kereta memang memuaskan . Apa yang dia offer sebelum dapat kereta masa dapat kereta semua yang cakap akan dapat. Pada saya Afif ni salesman yang jujur. Settle hal kereta kita still lepak . Saya mintak tolong dia settlekan road tax. Saya memang recommend service Afif ni dekat semua orang. He is a dependable person. Even adik saya dah submit document untuk dapatkan kereta. Adik saya pun nak beli Axia jugak.

"Kalau takde lesen boleh apply? "

wassap icon
0192264236

En Dzulqarnain adalah seorang yang segak , berimej santai dan berwatak ceria. 

En Raja Dzulqarnain

" Saya sangat gembira sangat happy kereta pertama dapat. Semua benda berjalan dengan lancar. Saya pegi bank untuk sign agreement sahaja. Dalam 2 minggu saya dah dapat kereta. Semua free gift saya dapat takde yang miss semua benda cukup. Saya memang akan recommend Afif pada ahli keluarga dan kawan-kawan saya.

"Kalau baru mula kerja gaji belum dapat lagi boleh ke? "

wassap icon
0192264236

En Fadhil adalah seorang lecturer. Seorang yang hardworking, bercita-cita tinggi dan gentleman. 

En Fadhil Thalhan

"Pengalaman beli kereta dengan Afif memang best. Sebab apa orangnya sangat cool , relax , deal senang , whatsapp mesti reply punya. Within 3 weeks i dapat this car. Sangat- sangat senang , very trusted and I will recommend Afif to my friends . He is the best salesman in the world "

"Lepas loan dah lepas kena bayar downpayment berapa and pada siapa?"

wassap icon
0192264236

Puan Devi bekerja di sebuah syarikat farmasi. Puan Devi seorang yang ramah dan selalu tersenyum. 

Puan Vasandra Dewi

"Afif punya servis memang bagus. Processing dia pun cepat loan cepat approve. Sure I will recommend sebab servis dia memang puas hati "

"Kereta ada ready stock? "

wassap icon
0192264236

Cik Ida adalah seorang senior exec di CIMB. Seorang graduan di University Malaya. Seorang yang very sporting dan perwatakan menarik.

Ida Sharifuddin

"My experience trade in kereta dengan Afif , it is so much easier. Masa dia mintak i thumbprint untuk tukar nama , i bagi kereta on the spot Afif passed me the check. Even the price I dapat is much more better than outside. I am so happy with his service. I really recommend Afif , I am comfortable with him , I am super satisfied with his service. It is so convenient pada orang di luar sana yang tak tahu pasal kereta especially girls yang tak tahu pasal kereta. "

"Ada dapat free gift?"

wassap icon
0192264236
wassap icon
0192264236
Close Menu